Acquaintance

04 August 2011

Pro and Kontra Blackberry


Merujuk kepada artikel sebelum ini di mana aku nak sangat beli blackberry kan?
So,aku dah pun beli ..
Ramai yang kata best ..
Aku pun nak jugak pakai ..
So, aku beli macam model kat atas ..
Storm 9500 ..


Pengalaman  hari pertama ?
Jangan tanya lah,susah !
Smartphone kan,mana senang nak pakai ..
Tapi,blackberry adalah smartphone yg paling mudah nak pakai ..
Itu apa orang kedai cakap kat aku ..
Masa hari pertama, aku ingat lagi ..
terkial kial aku cari butang ..
mana nak tekan, option kat mana ..
Lawak, but i adapt dalam 3 hari je ..
My friends ada yg dua minggu pakai pun ..
tak pandai pandai2 jugak ..


Kelebihan ?
Bbm ..
Surfing internet ..
Touch screen yg unik ..
Tak macam hp lain tau .. 
Lagi sedap tekan,serius ..
camera,paling terbaik antara bb lain ..
3.2 mp je, bb lain 2.0mp ..
Appilcation yang menarik dalam Bb world ..
Untuk BIS,aku subscribe weekly punya ..
sebab duit aku masuk weekend ..
Celcom, rm8 ..


Keburukan ?
Nak cerita semua memang tak habis ..
Nama je smartphone,mahal ..
tapi ..
banyak sangat keburukannya ..
first, battery tak tahan lama ..
senang nak 'hang' ..
Once battery low, line akan ditutup ..
So, orang tak dapat sms atau call korg ..
Boleh jadi punca gadoh dgn awek tau ..


Menyesal? tak laa ..
Itu jaa laa aku nak cakap dalam entry ni ..
Chow !

7 comments:

Budak Malas Sikat Rambut said...

mcam menarik .. nak beli laaah

faiq said...

storm? kalau skrin rosak, memang susah na baiki. org kata lg okayy tuka henpon baru

amirulspurs said...

silakan :)


Faiq : ada tricks nak baiki sendiri screen dia laa...

AreMir aLiaS said...

now days..TORCH dah 5mp...touch screen or not its still same...bezanya kat OS...storm os berapa? OS 6 eh?...bahagia x pakai BB??hehehehe

amirulspurs said...

tak laa bahagia kat battery je. palat sgt bttry dia... ada bgtau dah kt entry tu. huhu

hana szied said...

kenapa tak pakai jek BB touch? lagi best kot :)

amirulspurs said...

ohh. tak mampu lagi -.-'