Acquaintance

23 September 2011

Bertudung, sebab 'lovebite'?

  1. Hello readers, jangan terkejut dengan tajuk ok. Hehe. Bagi aku,benda ni baru lagi atau adakah aku yang bodoh dan buta untuk tak tau benda ni dah lama? hehe
  2. Aku experience sendiri benda ni,but tak kenal pun budak tu. Aku cuma terdengar dia 'sok sek' dengan membe sebelah pasal dia bertudung sebab 'lovebite'.takut nanti kantoi dengan parent. Dosa tu tanggung sendiri kan,tapi cara hang tanggung dosa hina agama. Well, let God judges her. Minta hidayah sampai padanya, aminnn :)
  3. Aku ada borak dengan kawan aku pasal bertudung,sebab 'lovebite' dan kawan aku cakap its normal sebab zaman sekarang ni bertudung tu bukan indicator untuk menentukan baik atau tidak seseorang tu. 
  4. Aku pernah baca, kalau nak tengok perempuan sekarang bukan dari segi dia pakai tudung atau tak,but the way tudung itu dipakai dan dikenakan. Simple. 
  5. BUT, akan ada perempuan kata 'ohh,hampa jenis style nak awek hot,blonde, freehair tapi awek bertudung litup tau pulak simpan buat stok bini?' 
  6. Dunia ni adil beb, jangan risau girl. Perempuan baik untuk lelaki baik, dan begitu sebaliknya. Itu janji tuhan.
  7. Aku rasa tak perlu aku cerita hukum hakam pasal pemakaian tudung ni sebab ilmu di dada belum sampai tahap hampa,kena menuntut lagi beb. Semua tahu, cuma buat2 tak tau.
  8. The things is, janganlah sampai ke tahap mempergunakan agama untuk menutup dosa sendiri. Dah tau dosa,minta ampun pada tuhan.
  9. Mari sama2 mohon petunjuk pada tuhan, i am not perfect too as well. Bukan hamba yang baik pada Sang Pencipta. Sekadar peringatan.
  10. Maaf terkasar bahasa :)

p/s : chill readers.like if agree, and dialu-alukan anda meninggalkan komen. Have a blast,kbai

21 comments:

twinkeenabilah said...

Pernah gak dengar ada perempuan cmni. Sengal gila duk guna tudung tutup aib dia. Memalukan perempuan pakai tudung je. ish ish ish

Add Remove Block said...

Masih xfaham sampai sekarang apa kegunaan lovebite sebenarnya? Sedap ke kena lovebite ni ... pernah nampak org yg lehernya penuh lovebite ...'mcm nak showoff yg malam tadi dia beromen' je ... :)

budak ketot said...

isk isk isk.. teruk betul prmpuan zaman sekrang.. huhu T.T

Lia Lomi said...

benda ni dah lama juga Lia dengar.. tapi tak semuanya macam tu.

tapi memang betul perempuan baik pasti untuk lelaki baik.

Nur Ayuni said...

girl yang buat begitu tak da akal. merosakkan imej wanita bertudung, but agree.. Allah tahu semua tindak tanduk hambaNYA :)

Miss Dolce and Gabbana said...

hey..its looks like my previous entry.Ya.Agak memalukan bila benda ini terjadi pada kaum kita sendiri.Tak pasal2 dia dah jatuhkan maruah wanita bertudung.

echa takashimaya said...

kita doakan saja yang terbaik utk mereka.Insyallah.

Hunnym Syot 美智子 said...

mende ney mmg daa lame.. malas nak komen sangat.. haha..
tapi agree yang no.6, Allah tuw maha adil..

AinsHa=( said...

memalukan agama je...

akulah... said...

hensem ah ko... aku suka post ni...

Namee Roslan said...

em banyak je yg pakai tdg sbb nk tutup lovebite. dalam wayang buat bite pastu kuar wayang takyah lah cuak sgt. sbb dah cover dgn tudung.

Eddy Dce said...

mcm2 orng zaman skrg ni...ingtlah dunia 2 hanya sementara sahaje...

amirulspurs said...

thnx for the respon. sama2 kita doakan agar diberi petunjuk :) have a blast,

Missjajan said...

betul . ada org bertudung sebab lovebite . memalukan wanita bertudung . ni hanya pendapat saye :)

amirulspurs said...

itu laa, tak tau nak kata apa dah. sedih.

Ini Kisah Tia said...

susah macam ni . gara2 nila setitik , rosak susu sebelanga ..

princess nabila said...

suke entry nie.tp tak semua wanita bertudung sbb tuh..mmg x celik akal la kalu die bertudung sbb cover lovebite..die tak rase nikmat bertudung yang sebenar..org y freehair akan kepanasn bi bwh matahari tp tidak bagi wanita bertudung..seumpama dilindungi..:)

Saiazuan said...

hmm xprnah dgr psl lovebite ni, tp sound reasonable :)

sj said...

betol2 sgt sokong .. benda cm ni la y mjatuhkn kredibiliti bg org y brtudung .. kerana air sabun setitik rosak air sirap sejag

Wani Swift said...

Yes . Perempuan macam ni tak tahulah dekat mana nilai iman mereka . *hanya mampu menggeleng* Nasihat je mampu :) Kalau jumpa , tegur-tegurkan . Bangsa kita dah semakin rosak .

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

terbaik lah ! slalu jmpe gul cm harem gini..meroskan name n imej owg bertudung ja