Acquaintance

06 August 2011

Kenapa perlu rindu ?


Hello guys !
Assalamualaikum ..

Kenapa perlu ada rindu ?
Aku akan jawab ya ..

Kenapa perlu rindu ?..
Reason dia mudah ..
Sebab aku dalam mood rindu ^_^ ..
Aku rindu diriku yang dulu ..
Aku rindu environment yang dulu ..
Aku rindu kawankawan dulu ..
Sikap mereka yang dulu masa mulamula kenal ..
Sekarang semua dah berubah ..
Aku rindu dia dari jauh (rujuk sini) ..

Kenapa perlu rindu ..
Sedar tak, rasa itu hadir sendiri tanpa dipinta ..
Tidak boleh dihindar ..
Saat ia datang ..
Aku tak mampu menghalangnya ..

Kenapa perlu rindu ..
Pernah rasa rindu aku itu membuat aku lost ..
Aku dengar lagu Elthon John ..
Each bait dalam tu aku terbayang dia ..
Terfikirkan sekiranya dia boleh jadi seperti itu ..

Kenapa perlu rindu ..
Pernah juga aku terbayang seamdainya dia ada di sisiku ..
Di waktu aku betul2 perlukan dia,perlukan kawankawan ..
Waktu aku susah,waktu aku sedih, waktu aku senang ..
Yaa, kawan gelak ketawa mudah di cari ..
Kawan menangis sangat susah ..

Rindu kekadang membawa kesedihan yang mendalam ..
Yang kadang2 aku tak mampu mencari jawapannya ..
Namun, aku pegang kpd katakata nii ..\
'tell me your joke,ill fake a smile for you'
Apa pun orang kata,senyum jaa derr ! ..

Kenapa perlu rindu ..
Rindu itu indah ..
Anugerah tuhan ..
Orang yang dekat dirindui,apatah lagi yang jauh ..
Dengan rindu juga boleh membuat aku nyaman ..
Sekadar merindu ..
Itu laa yang aku hanya termampu ..



*inspired after reading one blog. thanks
\

3 comments:

super eja said...

tahu ko rindu ku.

mr.dinie said...

ku rindu ko gak pau..

amirulspurs said...

aku rindu korg ..nseb aku jauh,kalau tak weekend je dah jmpa. haha