Acquaintance

12 September 2011

Gewdikz, you tahu tak?



  1. Segelintir suka sangat memelatkan diri sendiri, menjadi perosak bahasa melayu bahasa kebangsaan beb. Puak2 ni nak tegur tak sampai hati.
  2. Biasa tak jumpa perkataan mcm ni, capew niew? tax shukew lew titew. Awok,titew shukew awok lew dan lain2 lagi lew. hahax
  3. Recently, acapkali gak aku menganjing puak2 ni di facebook tp biasalah mereka sangka aku terikut lettew *euww dgn perbuatan mereka walhal, ehem ! Sorry laa adik!
  4. Bukan apa,hmpa kena ingat kerajaan kita penat2 keluaq duit advert sana sini dari tahun 1959 untuk memartabatkan bahasa melayu kita. hargai sikit beb. Aku punya language memang campur aduk, sebab aku org kedah. Hampa jgn marah laa aku sembang macam ni.
  5. Aku rasa ramai yang menyampah dengan budak2 yang 'pelat' sebab masa aku post status pelat macam tu ramai nyumpah seranah aku, kawan baik aku sendiri dtg jumpa aku tanya kenapa aku dah berubah nak gedik2 kat facebook. Aku cakap'bro aku cuma nak menganjing puak gewdikz tu, hg rilek ja. aku masih macam dulu. Homies beb, chill.'
  6. Kesimpulannya disini, bahasa melayu bahasa kebangsaan. peace :p

24 comments:

Namee Roslan said...

merosakkan bahasa. kalangan budak sekolah yg suka sgt buat bnda ni. org dewasa tak pun, serious. macam lah tak boleh taip betul2 kan.

amirulspurs said...

panas hati sebenarnya dgn golongan ni. alah, ada gak mmbe sebaya buat gedik2 cmni. nak tegur, serius tak smpai hati. membe laa katakan . hmm

:: nabila :: said...

law ikutkan hati aku ngan dak2 cmni, aku lesing je..
hehehe

cik eka said...

yup sgt setuju gn entry ny
nyampah gile kot ya dok tergedik2 ny..
pelat tol2 t haa mg pdn gn muke..
ishh jaat nyer
hehe
salam ye tuan tanah

amirulspurs said...

@nabila : haha, garangnya hg ni

amirulspurs said...

@cik eka : nt dia pelat btoi2 baru dia nak tau langit tinggi ka rendah. hehe.


salam tuan pelawat :p

Nyamuk Terbang said...

ewww...titeww tak shukewww taw
hoho

amirulspurs said...

tatottt, hihix

Syazwan Che Deraman said...

aku tak suka orang tulis macam tu.
rasa nak lempang je!

ooo..kau la yang segan nak komen blog aku..

ps : baru terbaca komen di blog namee..heheh

amirulspurs said...

hahaha. meh nak tlg lempangkan.


bukan apa, tak suka sgt lepak blog famous. hehe. segan.


p/s : blog namee bgus kot. hehe

Aziz A'zmi said...

benda ni aku pnah sembang dgn member2...kitorg siap main komen2 kat fb menganjing guna ejaan gediks tu. pd aku, tulis la ejaan yg btul ...nmpak la matang skit. shortform pun kira ok la drpd meggedikkan ejaan mcm tu

amirulspurs said...

same laa aku ngn mmbe aku. menganjing budak2 gewdikz ni. haha. shortform boleh terima kan. lawak puak2 ni. hehe

A Crack Mirror said...

ha..betul2..n kadang2 bila terjah wall 'adek2' camni..sampai terikut2..bila baca balik apa yg saya taip..ish..senggal buih betul..padam2.. macam org tak cukup lidah..hehehe

amirulspurs said...

aik, dia pun terikut jugak? kihkih.

syazu said...

terbaekkk!haha..aku pon kdg2 perli2 gak deme neh..

amirulspurs said...

heheheh. menchix menchix, hahax

nazirulhazwan~ said...

budak2, pendek akal lagi, err ke cacat:P

amirulspurs said...

bdk bengong, hehehe

kyra veronica said...

thx amirulspurs cz u komen kt entry i...actually nye i x drop lelaki...article 2 ko x tgk ke kt psanan bwah aku tulis...yg aku ambk artikle 2 kt fb...bkn nye artkle aku wt sndri......sbb aku rsa de gk yg btul dlm artkle 2...sory la k.....yg sal entry ko ni aku tau seh...bkn ko je mluat...aku pon mluat gler2 tahap gaban bla org yg gna bhasa cm 2....geli siottt!!!!!

amirulspurs said...

hihihi, bgus la kalau tak anti. tak baik tau. hehe, btw thnx jd follower aku. haha

budak ketot said...

hahaha! puak ni dah semakin merebak. Katanya, bahasa macam tu sebenarnya bakat semulajdi. Apakah? merosakkan bahasa je.
Perkataan NAK pun jadi 'NX'
hoho~

pija said...

puak2 mcm ni la yg blh buat aku bad mood 1 hari. hahahaha. mcm nk lempang ja

amirulspurs said...

@budak ketot : macam2 lagi perkataan, mnyampah gila dgn budak2 cmni. tp tkpa laa,org melayu kita gak.

amirulspurs said...

@pija : hahahaha. jom menganjing puak ni nak?