Acquaintance

25 August 2011

Bagai mati hidup semula ..



Assalamualaikum ..
Lama rasanya aku dah tak update blog ..
Asyik join segmen orang jek ..
Recenly pun, tak join sangat ..
Busy tu tak laa der ..

Okay,back to the topic ..
Bagai mati hidup semula ..
Aku ada read one blog ..
Serius inspired aku gak sikit2 ..

One word aku petik dari blog Dia ..

''jika kekasihmu mengkhianatimu atau meninggalkanmu..
 tersenyumlah :)
(walaupun hakikatnya agak sakit dan ambil masa) ..
Orang yang seharusnya bersedih adalah dirinya ..
(orang yang telah meninggalkan dirimu) ..
kerana kamu hanya telah kehilangan orang yang tidak menyintaimu ..
Sedangkan dia telah kehilangan seseorang yang ikhlas menyintainya ..''

So, chill laa kan ?
Aku dah single 3 weeks 4 days bhai ..
(Tengok Daisypatch kat bawah sekali) ..
Rasa itu tetap ada ..
Aku nak habiskan diploma aku cepatcepat ..
Smbung degree then bina masjid ..

Somehow,it teach me something ..
How to grow up ..
And handle kind of things ..
To be a good person in future ..
Word ni inspired aku sikit ..
Aku percaya pada pemilik cinta sejati ..
Dia sentiasa mendengat doa hambaNya ..
Kesabaran itu perlu menanti hasilnya kelak ..
Itu kerja tuhan ..

**update : bagi yang tak faham jalan cerita,rujuk Sini

p/s : aku lebih bahagia di sisi kawankawan

21 comments:

Pakcu Sofi said...

Alhamdulillah..jgn risau..setiap manusia itu dijanjikan temannya ;)

amirulspurs said...

insyallah ..

Mizs Nurul Farhana said...

sama la kita perasaan itu..
setiap yang berlaku, kita tak boleh toleh ke belakang lagi.. life must go on.. jika dia sudah tertulis untuk kita, insyaAllah, tuhan akan pulangkan dia semula kepada kita... terima lah waktu itu dia dengan seadanya...

amirulspurs said...

yups . thnx . somehow kita kena terima apa yg telah tuhan takdirkan utk kita. Mungkin kalau sudah mmg ditakdirkan milik kita,suata masa akan smpai juga kan .

Nafisah Ruslan said...

single sehingga kawen.. habiskan diploma and degree dulu.. hehe

mr.dinie said...

ko bahagie ngan aku x pau..ahah..jadi la single slamenye cam aku ni..XD

mia asma mohd zuki said...

pau sabar ea. tiap apa jadi pasi ada hikmahnya. mngkn ada someone better dri dye , yg mmg jodoh kau. chill dear. tp klau dye mmg utk kau pergila nyorok kat mana2 pelosok dunia pn, korang tetap akan bersama :)

super eja said...

waaaa ayat tu gila motivate.

hani said...

ganjaran besar menanti org yng sabar..

amirulspurs said...

@nafisah : haa,igt nak buat cmtu laa. kita hanya merancangtuhan yg menentukan

amirulspurs said...

@dinie : hahaha. aku bahagia sial dgn kawankawan aku. hg pn kawan aku. 6 tahun kita kenal :D

amirulspurs said...

@mia asma : insyallah. aku baca ayat tu dah motivate aku. serius. no biggies :D insyallah,jodoh tu keja tuhan

amirulspurs said...

@super eja : kan kan? hehe. aku suka ayat tu.

amirulspurs said...

@hani : thnx. insyallah :D

Missjajan said...

sabar point utama . chill , kawan kawan ada :)

El-Janna said...

sabar~~~~~~

Namee Roslan said...

aaa, ramainya tulis pasal putus cinta? emm, saya sangat risau sgt pasal benda ni sbb saya tak pernah putus cinta. so kalau terkena kt saya? hmm, i dont know what to do.

amirulspurs said...

@missjajan : yup, kawan kawan ada :D

amirulspurs said...

@el-janna : thnx :D

amirulspurs said...

@namee : untunglaa dpt bf yg setia. wish awak tak akan rasa apa itu putus cinta laa. doakan yg terbaik :D

Nafisah Ruslan said...

ehe.. haa mcam tu lah :)