Acquaintance

13 September 2011

Widget.



  1. Semua blog pastinya memasang widget,p lah blog mana pun. Harus ! Wajib ada itu widget dalam blog depa. Tkda widget tak berseri blog ke? hehe
  2. Tetapi widget ni juga ada yang patut dan tak patut dipasang kerana boleh lembapkan@lama masa nak loading page satu blog tu. It means, blog hmpa berat lettew,*hahax,
  3. Betapa banyaknya blog yang letak useless widget, tak kisah laa kat sidebar, kat bawah, kat atas. But you all secara tak langsung dah buang masa tau. Depa ada banyak lagi blog nak ziarah,bukan blog aku jek. Blog aku buat untuk orang baca, so HARUS memenuhi kehendak pembaca dengan memudahkan dorg nk loading page aku. Hehe
  4. Seperti yg korg tahu, internet provided kt malaysia bukan lah laju sangat. Kat oversea,setakat unifi tu bersepah,percuma lagi tau. Lagi laju,nak tengok live streaming movie tkda hal beb. Ini malaysia,majority readers pun orang malaysia. Masuk kandang kambing mengembek,masuk kandang lembu menguak :D
  5. Blog aku dulu pun bersepah dengan widget masa awal aku buat blog. Rasa syok dpt buat blog comel2 dengan salji jatuh sana sini,ada upin ipin kat tepi bagi wish,fb page aku,widget tu widget ni. Semua cukup beb. rasa comel jek.
  6. Ada one blogger tegur pasal blog aku lambat loading, berat sangat terus mati mood nak baca dan apatah lagi nak tinggal komen. So, nak ke korg ziarah blog yang lama gila loading mcm blog aku dulu? Dia mati mood,aku lagi mati mood beb. Serius.
  7. Lagi satu, widget greeting untuk readers tu tak payah kot ea. Terima kasih daun keladi,aku pun lagi senang hati kalau tkda^^ hehehe
  8. Just letak laa basic widget yang komfem ringan seperti Follower, Archive, Bloglist, Advert(nuffgang) dah cukup. Korg berblogging mesti nak ramai org datang kan? okay, take a look blog famous dan byk readers nya yang entry bya bagus2,simple dan cepat loading. hehehe
  9. Tengok blog Tun M,cepat je loading. Ni ada beberapa list blog yg bagi aku ringan,simple dan aku suka ke sana :D So, mari kita sama2 mudahkan sesama blogger untuk terus lawat blog kita. peace :p 
  1. Tun M 
  2. Namee 
  3. Hanis Zalikha 
  4. Wan Suhail 
  5. Syazwan Che Deraman 
p/s : Sekadar nasihat untuk terus maju. Sila like entry kalau suka,lagi bagus tinggalkan komen anda. Cukup ringan ke blog aku ni?hehe

13 comments:

Syazwan Che Deraman said...

aku pun dulu, macam kau juga.
suka letak widget, suka hias hias blog.buat blog macam rumah.

bila dah lama, baru sedar.
widget ni tak elok untuk readers,
we can assume our blog as a book, simple and readers friendly is the best.

keep writing bro.
good entry.
have a good day.

amirulspurs said...

hahahaah. ayat kau hias blog mcm rumah buat aku tergelak. tu laa, dlu tak fikir sensitivity org lain, kira syok sendiri. thnx bro, have a good day.

echa takashimaya said...

blog aku macam tak penah wujud jeeee.haha

amirulspurs said...

awat laa hg kata cmtu. aduh. gve up ke?

A Crack Mirror said...

wohoho~ nak kene check balik blog sendiri... :P

amirulspurs said...

hehe. boleh2. sama2 perbaiki blog :D

An Najwa said...

yups betul tu, awal2 berblogging memang besepah widget tp skrg tak dah..

errr...blog aku lambat loading tak?

amirulspurs said...

awal2 kalau boleh semua nak letak kan? hehe.

laju je, jgn risau. cantik jgak blog hg tu. have a blast :D

Namee Roslan said...

ahaaa, terima kasih.

tp yela, banyak widget berat! lepas tu end up orang tutup je blog kita sebab tak larat nk tunggu. kadang2 rasa excited tak sabar nk baca blog tu tp loading lmbt gila. terus tutup. so rugi jela penulisan kita. betul tak? :D

amirulspurs said...

btol2. byk kali buka blog org tutup terus sbb lambat loading. kesian kt blog kita gak an nt..

Add Remove Block said...

wah ..cepatnya awak buat kunjungan balas ke blog aku ye ..thanks, aku belum abis godek2 blog ni (rehat kejap tdi sebab makan) ...aku pernah terbaca kat mana entah, nak letak widget kena hati2 sebab ada setengah nya tu mengandungi malware (sengaja dicipta utk curi maklumat) ...entahla aku dah lupa ... blog awak ni laju je loading .... :)

amirulspurs said...

hehe, sy tgh on9 laju le balas kunjungan. cer kalau tak on9,lmbt le. hehehe. yeke cpt? thnx :D

Add Remove Block said...

Aku x jumpa kat mana aku baca tapi rasanya entri ni lebih kurang la maksudnya tu ... http://blogging.nitecruzr.net/2010/03/identifying-and-removing-html.html