Acquaintance

18 June 2011

Senarai Website yang di-hack

Hari itu aku ada tulis pasal pihak yang nak hack website kerajaan dan mereka berjaya melakukannya. Pengajarannya di sini mudah,keselamatan negara kita yang tercinta ini masih sangat longgar. Aku ingat lagi laporan tv3 memetik ucapan pihak HotFm yang laman web mereka juga telah digodam. Pihak HotFm mengatakan bahawa pihak yang menggodam ini adalah 'beginner' lagi kerana tidak mampu menggodam sepenuhnya website mereka. Pendapat aku,'beginner' laa sangat kan sampai laman web kerajaan mampu digodam walaupun telah diberi amaran !  Harap selepas ini tiada lagi berlakunya kejadian seumpamanya. Malaysia telah dimalukan satu dunia !

By the way,aku ada baca kat satu blog,klik SINI. Kat blog ini ada disenaraikan website yg berjaya digodam. Even bukan full list tapi ini je lah mampu aku sediakan.


SabahTourism.com – Hacked + leaked
Tour Malaysia (Not Tourism Malaysia) – Hacked
Tourism Malaysia – Unaffected
UiTM Penang – Hacked
JBiotech - Hacked
Social Welfare Department (Ezi2Care) – Hacked
CIDB – Hacked but back up 12:20am
Land Public Transport Commision – Hacked but back up 12:15am
1Malaysia – DoS / Switched off 3:45am
Malaysian Communications and Multimedia Commission - Unaffected
ASEANConnect – DoS / Switched off
Malaysian Meteorological Service – DoS / Switched off
Ministry of Education – DoS / Switched off
Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia – DoS / Switched off
Bomba - DoS / Switched off
TMNet - Unaffected
Perbendaharaan Malaysia - DoS / Switched off
Kementerian Kerja Raya Malaysia - DoS / Switched off
Parlimen Malaysia – DoS / Switched off
Malaysian Treasury – DoS / Switched off
University Kebangsaan Malaysia – DoS / Switched off
Jobs Malaysia – DoS / Switched off
Information, Communications and Culture – DoS / Switched off
Human Resouce Ministry – DoS / Switched off 3:59am
National Sports Council – DoS / Switched off
Polis Diraja Malaysia (PDRM) – DoS / Switched off

2 comments:

sergeant keroro said...

bro, nak mintak tolong ape??

amirulspurs said...

yg pasal blog list ape tah tuu.igt nk join.cam kinda interesting je